31 juli 2006

Cover van de week: Feist

Leslie Feist brak definitief door met het album Let It Die, waarop de Canadese zangeres (eerder werkzaam met Broken Social Scene en Peaches) met haar prachtige stem de luisteraar van begin tot eind wist te boeien. Ook live bleek Feist (zowel in de bovenzaal van Paradiso, als in Tivoli de Helling) betoverend mooi, het wachten was dus op een nieuw project.

Nu is er een nieuw album verschenen (Open Season), dat voornamelijk remixen van nummers van Let It Die en samenwerkingen (met o.a. Jane Birkin) bevat. Hoewel ook hier de liedjes en de stem van Feist erg mooi blijven, is vier(!) versies van Mushaboom wel erg veel voor een mens om van te kunnen genieten. Het lijkt er dan ook op dat de platenbazen een extra slaatje willen slaan uit het succes van Let It Die. Een behoorlijke afknappper wat mij betreft.

Het zou voor de hand liggen hier nu de remix van Inside And Out (BeeGees Cover) onder te plaatsen. Om deze geldklopperij maar snel weer te doen vergeten echter toch maar gekozen voor een prachtige cover van een nummer van The Kinks:

Feist - Nothing In The World Can Keep Me From Worrying About That Girl (The Kinks Cover)

The Kinks - Nothing In This World Can Keep Me From Worrying About That Girl (Kinda Kinks)

Geen opmerkingen: