06 september 2006

Lieve Franse Meisjes (33)


Als dochter van Serge Gainsbourg en Jane Birkin is Charlotte Gainsbourg gezegend met zeer bijzondere muzikale genen. Toch heeft het lang geduurd voordat zij met een volwaardig album op de proppen kwam. Het resultaat dat (twintig jaar na Charlotte Forever) deze maand verscheen onder de titel 5.55 mag er zeker zijn!
Charlotte heeft dan ook niets aan het toeval overgelaten, aangezien Nicolas Godin en Jean-Benoit Duckel (Air) tekenden voor de muziek en de teksten werden geschreven door Jarvis Cocker (Pulp) en Neil Hannen (The Divine Comedy).
5.55 is door de invloed van het duo van Air een zeer sfeervol album geworden met een fluisterzingende Charlotte, die haar moeder naar de kroon steekt qua sensualiteit. Hopelijk was dit geen eenmalig project en zullen er in de toekomst nog veel meer van dit soort platen door haar worden gemaakt.

Charlotte Gainsbourg - 5.55 (5.55)

Charlotte Gainsbourg - Jamais (5.55)

4 opmerkingen:

Guuzbourg zei

mooie foto! op mijn blog nu ook het extra nummer, dat alleen op de speciale editie (en itunes frankrijk) van 5.55 staat.

Lush zei

thanks for these :) will buy the album soon, it sounds so good! what about some 60's music from Holland? :)

Lush zei

thanks for these :) will buy the album soon, it sounds so good! what about some 60's music from Holland? :)

Wouter zei

Hi Lush, I'm a bit busy right now and I'm going away for a few weeks, but I'll try to post something nice for you next month...