02 mei 2007

Dinosaur Jr.


Meestal is het prettig wanneer bands op de een of andere manier hun geluid of stijl na een aantal jaren of albums weten aan te passen om daarmee nieuwe spannende kanten van hun muziek te ontdekken. Soms is het echter ook heerlijk wanneer een band gewoon blijft zoals je hem altijd al herinnerde.
Natuurlijk valt er op het nieuwe album van Dinosaur Jr. niets nieuws te bespeuren. Maar wat kan het heerlijk zijn om een keertje terug te keren naar een favoriet uit je puberteit en daar weer onbezorgd van te genieten. Progressie? Who needs it?
Toen Dinosaur Jr. vorig jaar weer in oorspronkelijke bezetting ging touren ben ik niet gaan kijken, met enige spijt tot gevolg. Binnenkort treden ze weer op in Paradiso. We zijn allemaal een jaartje ouder (J. Mascis bovenal, zoek de tien verschillen met de foto hierboven) maar er zijn ongetwijfeld meer mensen die een nostalgisch avondje wel kunnen gebruiken. Meld je aan, dan draag ik mijn oude verwassen blauwe shirt (jaja, ik heb het nog steeds) en gaan we een avondje ouderwets rocken met deze oude dinosauriërs.

Dinosaur Jr. - Almost Ready (Beyond)

1 opmerking:

Anoniem zei

Helemaal goed Wouter!