15 juli 2008

Tellen met Feist

Vorige week had ik het met een collega op het werk over de combinatie van kinderen en muziek. Zij zat inmiddels elke dag vast aan K3, ik (zei de kinderloze man stoer) zou daar nooit aan beginnen. Daar moeten toch voldoende alternatieven voor te bedenken zijn, zou je zeggen. De voorbeelden die ik kon bedenken (bijvoorbeeld de heerlijke compilatie Colours Are Brighter) zijn echter in het Engels, maar mocht het ooit zo ver komen (en nee, geen plannen) dan ga ik eens op zoek naar Nederlandstalig materiaal. Een beetje muzikale opvoeding kan me niet vroeg genoeg beginnen en dat dat vruchten af kan werpen blijkt wel uit de leuke ervaring van Beatmeisje. Leren tellen met Feist lijkt me een goed begin:P.S.
Had het stukje nog niet geschreven of er schoot me een leuk Nederlands kinderliedje te binnen door een nog leukere Nederlandse artiest. Als je van Marike Jager en haar Tweedehands Jas niet vrolijk wordt (ondanks de boodschap) ben je wel een echte brompot:

2 opmerkingen:

Guuzbourg zei

tussen biba boerderij en zandkasteel proberen wij onze fils ook aan het tellen te krijgen via
http://www.youtube.com/watch?v=Ib-IZ7h0kZY

Marianne zei

Je kleine neefje wordt in ieder geval heeel blij van Tweedehands Jas, en staat hier nu behoorlijk te swingen op het refrein! Dus als je nog meer tips hebt, kom maar op. K3 wordt hier nog geweerd, maar alle oude disneybandjes zijn al van de plank. Was jij niet ooit fan van Alladin?