23 april 2007

Feist: The Reminder


Het nieuwe (en inmiddels alweer het derde) album van Feist bevalt me wél heel erg goed. Na het succes van haar vorige album Let It Die en de langdurige tour die daarop volgde heeft het even geduurd voor we weer van een volwaardig nieuw album van Leslie Feist mochten verwelkomen. Natuurlijk verscheen tussendoor nog wel het zakkenvullertje Open Season, maar die miskleun wordt de Canadese vergeven, want met The Reminder is ze uiteindelijk toch met een waardige opvolger voor Let It Die uit haar kamer in Parijs tevoorschijn gekomen.

Met haar zo karakteristieke stem weet Feist wederom een vol album te boeien, ook al ligt het tempo op The Reminder een stuk lager dan op diens voorganger. Door op het juiste moment met uptempo nummers als I Feel It All en Past And Present te komen houdt Feist je echter scherp en wakker genoeg voor de betoverende kalme nummers die het album verder nog te bieden heeft.

Eén van mijn favoriete nummers van Let It Die was de Bee Gees cover Inside And Out en ook deze keer is Feist er weer in geslaagd een cover te vinden en zo naar haar hand te zetten dat hij perfect tussen haar eigen materiaal past. Ditmaal is Sea Lion Woman (bekend van Nina Simone), dat live ook al prachtig klonk, de kers op de toch al zo zoete taart:

Feist - Sea Lion Woman (The Reminder)

Feist - So Sorry (The Reminder)

Geen opmerkingen: