13 november 2006

Cover van de week: Lily Allen (2)

Afgelopen vrijdag stond Lily Allen voor een uitverkocht Paradiso, dat zeker voor de helft gevuld was met Engelsen. Wanneer Lily het podium betreedt op de vrolijke klanken van LDN is het wel even slikken; Miss Allen ziet er namelijk uit alsof ze net uit bed komt in een grijze trainingspak dat vijf maten te groot is en met een hoge pluizige paardenstaart.
Even denken we nog dat het een grap is en ze onder haar ruime pak nog een leuke outfit heeft zitten. Maar helaas, wanner na een aantal nummers het jasje opengeritst wordt, verschijnt er alleen een uitgezakte buik onder een oranje topje.
Genoeg modepolitie nu, want we waren toch gekomen voor de muziek? Jammer genoeg is het geluid in Paradiso weer van een behoorlijk abominabel niveau. Eigenlijk zijn van de negenkoppige band alleen de drummer en de bassist goed te horen, waardoor Lily Allen erg haar best moet doen boven dit tweetal uit te komen. De nummers van het album, Allright Still, worden door de band exact nagespeeld en voor improvisatie is helaas pas plaats als Lily tijdens toegift Alfie het podium al verlaten heeft. Hopelijk krijgen de blazers in de toekomst meer vrijheid om hun kunsten te vertonen. Al met al overheerst na afloop wel een vrolijk gevoel, al was het maar vanwege alle bakvissen die gaan joelen bij iedere beweging van de Engelse zangeres.

Aangezien deze site de afgelopen weken erg vaak bezocht wordt door Belgen die op Google zoeken naar een cover van Lily Allen (en ik de beroerdste niet ben) vandaag haar versie van Everybody’s Changing (origineel van Keane) als cover van de week:

Lily Allen – Everybody’s Changing (Keane Cover)

Geen opmerkingen: