12 november 2006

Under Byen & Ghost Trucker Live

Een beetje laat, maar toch alsnog een verslagje van m'n bezoek aan de Avond van het Kippenvel in de Ekko vorige week vrijdag:
Het Deense Under Byen maakt sfeervolle muziek met vocalen in hun moerstaal, waar je eigenlijk met je ogen dicht en diep weggezakt in het pluche naar zou moeten luisteren. Te zien is er immers bitter weinig, aangezien de muzikanten voornamelijk in het (half)donker staan. Daarnaast hebben de Denen het onzalige idee gehad hun zangeres (die toch een lust voor het oog is) helemaal achter op het podium weg te stoppen.
Opvallend is dat het in de zaal tijdens de liedjes echt muisstil is. Na een half uurtje kruist mijn blik die van mijn metgezel en hebben we eigenlijk geen woorden nodig om tot de conclusie te komen dat het wel weer mooi geweest is. Niet slecht, sterker nog: eigenlijk best mooi, maar meer iets voor een druilerige zondagmiddag op de bank.

Daarna is het erg lang wachten op de tweede band van de avond: Ghost Trucker. Dat lange wachten is gelukkig geheel de moeite waard en dan ook snel vergeten, aangezien de band de liedjes van hun debuutalbum perfect weet te vertalen naar het concertpodium. De elektronische franjes die het album sieren zijn live slechts sporadisch aanwezig, maar worden niet erg gemist. Onder toeziend oog van Freddy de mascotte spelen Roald van Oosten en consorten op overtuigende wijze een groot gedeelte van de nummers van The Grand Mystique en bewijst Ghost Trucker tot de top van de Nederlandse popmuziek te behoren. Een beter begin van de zaterdag (want dat is het inmiddels) had ik me niet kunnen wensen!

Under Byen - Af Samme Stof Som Stof (Af Samme Stof Som Stof)

Ghost Trucker - I'm Hanging On (The Grand Mystique)

1 opmerking:

Lush zei

Under Byen is from my town, I was even to their release party, so fun to see you blog about them here! They are such a great band, you have awesome taste :-)