20 december 2006

Isobel Campbell

Dat Isobel Campbell een bezig bijtje was heb ik eerder dit jaar al eens aangegeven, maar dat ze zo hard zou werken dat ze dit jaar twee albums uit zou brengen had ook ik niet gedacht. Na haar prachtige duetten met Mark Lanegan (Ballad Of Broken Seas) komt Isobel nu met Milkwhite Sheets.

Een tokkelend gitaartje hier, een strijkje cello daar, Isobel heeft op haar nieuwste album genoeg aan een zeer minimale begeleiding. Denk daarbij het engelachtige stemgeluid van de Schotse en je hebt een plaat waarvan de helft van de mensen in slaap zal vallen en de andere helft juist rechtop in zijn stoel gaat zitten.

Zondag 28 januari komen Isobel Campbell en Mark Lanegan samen naar Paradiso om daar de liedjes van hun gezamenlijke project ten gehore te brengen. Ben benieuwd of het ze zal lukken de sfeer van het album ook live te creëren. Voorlopig ben ik eigenlijk alleen maar bang dat het iele stemgeluid van Isobel straks geheel weg zal vallen in de geluidsbrij van de Amsterdamse poptempel. Hopelijk heb ik het echter mis...

Isobel Campbell - Beggar Wiseman Or Thief (Milkwhite Sheets)

Isobel Campbell - Loving Hannah (Milkwhite Sheets)

1 opmerking:

Guuzbourg zei

ugh wat een vervelende plaat, die nieuwe Isobel, alsof ze zwaar verveeld in de studio zat, zonder inspiratie. Dan liever de duetten met Mark, of haar nog altijd onovertroffen solodebuut.