01 december 2006

Room Eleven live in Tivoli


Vrijdag was een swingend avondje in een uitverkochte Tivoli de Helling met Room Eleven. Waar debuutplaat Six White Russians and a Pink Pussycat al heel goed, maar af en toe nog wat te netjes klonk, maakt deze Nederlandse belofte zich live meer dan waar. Prettig is ook dat Room Eleven, naast een zangeres met een stem waar je U tegen zegt (maar daarover later meer), zulke enorm goede muzikanten behelst, waardoor de band met (ogenschijnlijk) gemak de mooiste improvisaties en afwijkende arrangementen uit de mouw schudt.

Naast zo’n beetje alle nummers van Six White Russians and a Pink Pussycat worden ook nog een nieuw nummer (waarvoor nog een passende nieuwe naam mocht worden ingebracht) en in de toegift een uitbundige versie van Bonnie Raitts Love Me Like A Man ten gehore gebracht. Tegen die tijd had Room Eleven, onder aanvoering van zangeres Janne Schra, de zaal al lang in complete extase gebracht. Wat een beetje speelvreugde van een band (in combinatie met goede muziek natuurlijk) al niet kan doen met een mens: gelukzaligheid troef!

Kers op de taart is natuurlijk Janne Schra: wat een stem, wat een uitstraling, wat een entertainster, wat een vrouw!
Het is dat ik al een prachtexemplaar heb…

Room Eleven – I Wanna Be Your… (Six White Russians and a Pink Pussycat)

Room Eleven – Sometimes (Six White Russians and a Pink Pussycat)

17 december is Room Eleven al weer terug in Utrecht voor een speciaal optreden in het kader van het Weekend van het Kippenvel in de Ekko. Gaat dat zien!

3 opmerkingen:

het prachtexemplaar zei

Het was een geweldig concert, maar is het nu exctase of extase?

Wouter zei

xtc
merci

Anoniem zei

Ik kan 'sometimes' niet aanklikken en was het niet somedays??
Verder is room eleven ook echt FANTASTISCH!