01 juli 2007

Werchter


Afgelopen vrijdag ben ik voor het eerst in 11 jaar als betalend bezoeker naar een groot festival gegaan. Normaal gesproken vermijd ik dit soort massale bijeenkomsten en ga ik liever naar een concert in een klein achterafzaaltje, maar een mens moet soms zijn principes aan de kant durven zetten.

Zo stond ik vrijdag dus in de plensregen, met mijn gympen in de modder op een uitverkocht Werchter. De sfeer bleek echter prima en na het consumeren van wat alcoholische drankjes bleek ook de regen best te trotseren. Daarnaast was er een alleraardigst programma, waarvan de hoogtepunten wat mij betreft de optredens van Lily Allen, Admiral Freebee en natuurlijk Pearl Jam waren.

Lily Allen had het duidelijk meer naar haar zin dan afgelopen jaar in Paradiso en gaf een show weg waar iedereen bijzonder vrolijk van werd, inclusief de covers die ze in Amsterdam achterwege liet. Na afsluiters Heart Of Glass en Alfie verontschuldigde ze zich nog voor haar slechte stem en het feit dat ze te veel gedronken had, maar daar hadden wij (deze keer) niets van gemerkt.

Admiral Freebee speelde natuurlijk een thuiswedstrijd en wist dit ook ten volste uit te buiten met een spetterende rockshow met een uitzinnig publiek als gevolg. Publiekslievelingen Get Out Of town, Oh Darkness en The Worst Is Yet To Come werden uit volle borst meegebrald, ondergetekende incluis.

Afsluiter Pearl Jam was de band waar zo'n beetje iedereen de hele dag naar uit had gekeken. Eerder op de dag was Eddie Vedder al onverwachts op het hoofdpodium verschenen om een liedje mee te zingen met Kings Of Leon, maar toen de band uit Seattle uiteindelijk zelf het voortouw nam en een set met heel veel klassiekers ten gehore bracht, was de dag pas echt goed. Een perfecte afsluiter van een lange, natte festivaldag.

Lily Allen - Heart Of Glass (Blondie Cover)

Blondie feat. Lily Allen - Heart Of Glass (Live on the Today Show)

En bekijk hier de clip van Lily en Mark Ronson en hun versie van Oh My God

1 opmerking:

Anoniem zei

ik vond het origineel heart of glass mooier...maar Lily is coool!
http://daz.com/artists/Lily%20Allen.html