06 januari 2006

Lieve Franse Meisjes (4)


In de vierde editie van dit feuilleton ook de nummer vier van mijn jaarlijstje van beste albums van 2005: Camille. Haar in 2002 verschenen debuut Le Sac de Filles bevatte nog traditionele popliedjes, maar op het vorig jaar verschenen Le Fil is Camille geheel anders te werk gegaan. Een gitaar is op het album niet meer te vinden, de begeleiding van de liedjes op dit album bestaat voornamelijk uit haar eigen stem, wat electronica en een bas.

Deze wat ongebruikelijke muzikale omlijsting zou al snel irritant kunnen overkomen, maar de geluidjes, stemmetjes en zanglijnen op Le Fil zijn dermate subtiel, dat het de (toch al zo mooie) liedjes alleen maar ten goede komt. Het feit dat ze ook nog in het Frans zingt, een meisje is en ongetwijfeld erg lief is, zorgt ervoor dat dat deze bijzondere plaat erg vaak door mij beluisterd wordt en in deze rubriek thuishoort.

Camille - Ta Douleur (Le Fil)

(Vergeet ook vooral niet de prachtige videoclip van dit nummer te bekijken)

Camille - Au Port (Le Fil)

4 opmerkingen:

Guuzbourg zei

prachtig nummer, prachtig album. zou ze ook meekomen met Nouvelle Vague naar Eurosonic?

Wouter zei

Geen idee...
Weet jij trouwens of er nog meer optredens van Nouvelle Vague gepland staan in Nederland? Eurosonic was voor mij helaas geen optie.

Guuzbourg zei

Het zal wat Nouvelle Vague betreft hier wel even bij blijven, vrees ik. Sowieso treden er veel te weinig Franse artiesten op in NL, al weet ik dat daar later dit jaar misschien verandering in komt. Details volgen.

Wouter zei

Ik was er al bang voor... En er treden inderdaad veel te weinig Franse artiesten op in Nederland! Ben dus erg benieuwd naar wat er later dit jaar zal plaatsvinden.