27 januari 2006

Lieve Franse Meisjes (7)

Keren Ann is een zangeres met gedeeltelijk Nederlands bloed. Haar jeugd bracht ze dan ook door in Steenwijk en Den Haag, tot ze zich op elfjarige leeftijd met haar ouders in Parijs vestigde. In 1998 begon ze samen te werken met Benjamin Biolay, wat in 2000 resulteerde in haar geheel Franstalige debuut La Biographie de Luka Philipsen en in het mede door haar geschreven comeback-album van de dan 83 jarige Henri Salvador: Chambre Avec Vue.
Na een tweede Franstalig album (La Disparition) en het geheel Engelstalige Not Going Anywhere, verscheen vorig jaar het album Nolita, waarop Keren Ann zowel in het Engels als in het Frans zingt. Daarnaast was ze met Guy Chambers en Sophie Hunter ook nog betrokken bij the Isis Project en met Bardi Johanson bij Lady en Bird.

Hoewel het stemgeluid van Keren Ann behoorlijk monotoon is en bij sommige mensen na enige tijd lichte irritatie kan opwekken, weet ze weldegelijk hoe je goede liedjes moet schrijven. Opbeurend zijn de liedjes niet, maar een beetje melancholie kan natuurlijk helemaal geen kwaad. Als je toch die luiken al gesloten hebt en het haardvuur knispert (zie Jenny Lewis) dan is het een goed idee ook eens een plaatje van deze dame te draaien.

Keren Ann - Midi Dans Le Salon De La Duchesse (Nolita)

Geen opmerkingen: