04 januari 2006

Nellie McKay


Nellie McKay heeft een nieuw album: Pretty Little Head.
Haar debuut, het dubbel(!)album Get Away From Me, was één van de verrassendste platen van 2004, waarop Nellie zich niet tot één enkele muziekstijl beperkte, maar van springerige pop naar jazzy nachtclubmuziek vloog.

Op het nieuwe album is dat eveneens het geval. Toch zijn er weldegelijk verschillen aan te wijzen. Zo klinkt Pretty Little Head heel wat gelikter dan de eerste plaat, de scherpe kantjes die het debuut extra leuk maakten zijn verdwenen. Daarnaast is de kwaliteit van de liedjes iets minder dan op Get Away From Me.

Uiteindelijk moet geconcludeerd worden dat Pretty Little Head een beetje tegenvalt (de verwachtingen waren immers hooggespannen), dat het nu al genomineerd staat voor 'lelijkste artwork van 2006', maar dat er toch nog voldoende goede en leuke liedjes aanwezig zijn om het album boven het niveau van een doorsnee popalbum uit te laten stijgen. (En dan zulllen we die vreselijke uitglijder met Cindy Lauper (Beecharmer) maar snel vergeten) Nu maar hopen dat er deze keer wel een Europese tour zal volgen...

Nellie McKay - The Big One (Pretty Little Head)

Nellie McKay - The Down Low (Pretty Little Head)

En hier valt nog een leuk concert (Aldrich Museum, 13-8-'04) te downloaden, waarop Nellie zichzelf slechts op de piano begeleid.

Geen opmerkingen: