19 augustus 2006

Hedda Gabler


Deze week bezocht ik een voorstelling van het toneelstuk Hedda Gabler van Henrik Ibsen in de Westergasfabriek. Halina Reijn was weer eens goed op dreef als de humeurige, verveelde Hedda die haar inhoudsloze leven uiteindelijk zelf beëindigt met een schot uit het pistool van haar overleden vader generaal Gabler.

Het stuk wordt door Toneelgroep Amsterdam uitstekend naar het heden getransformeerd, waarbij ook de prachtige muziek van onder andere Joni Mitchell en David Bowie een goede ondersteuning vormen. Met name het als Hedda's thema gekozen Blue zal een groot gedeelte van het publiek kippenvel hebben bezorgd.

Al met al een mooi stuk met prima prestaties van de acteurs, maar wie echt van Toneelgroep Amsterdam wil genieten moet volgende week echt naar de allerlaatste extra voorstelingen van Shakespeare's Het Temmen van de Feeks gaan kijken. Wederom met Halina Reijn en nog mooier!

Joni Mitchell - Blue (Blue)

1 opmerking:

Robin Eppink zei

Hallo,

Ik heb gisteren de voorstelling gezien in Utrecht en de muziek was inderdaad spannend en goed gekozen. De nummers van Joni Mitchell en Jeff Buckley herkende ik wel maar met welk nummer dan David Bowie werd er afgesloten? Zou jij me de titel kunnen noemen?