23 augustus 2006

Lieve Franse Meisjes (32)


Lief Frans meisje Helena Noguerra en Federico Pelligrino vormen sinds oktober 2005 het duo Dillinger Girl & Baby Face Nelson, een samenwerking die onlangs resulteerde in het album Bang!. Verwacht geen lieftallige franstalige liedjes meer zoals op de voorgaande albums van Helena. Dit nieuwe samenwerkingsverband heeft het Engels als voornaamste voertaal gekozen en wordt bij de meeste liedjes slechts begeleid door een akoestische gitaar. Een referentie die het eerst in mijn gedachten verschijnt is Isobel Campbell & Mark Lanegan, maar dan zonder de duistere ondertoon.
Als sluitsteen van het album wagen ook Dillinger Girl & Baby Face Nelson zich aan een versie van Heart of Glass (Blondie). Na Nouvelle Vague en The Puppini Sisters lijkt er dus een kleine trend ontstaan te zijn om dit nummer een plaatsje te geven op een album. Dillinger Girl & Baby Face Nelson zijn echter nog wat verder gegaan dan de hiervoor genoemde bands, aangezien ze een eigen tekst op de tijdloze melodie hebben bedacht en het hebben uitgebracht onder de titel Super Believe. Mij hoor je niet klagen...

Dillinger Girl & Baby Face Nelson - Dillinger Girl (Bang!)

Dillinger Girl & baby Face Nelson - Hit (Bang!)

Dillinger Girl & Baby Face Nelson - Strangers (Bang!)

En op verzoek ook de bewerking van de klassieker van Blondie:

Dillinger Girl & Baby Face Nelson - Super Believe (Bang!)

Beluister meer van Bang! op Myspace.

2 opmerkingen:

Guuzbourg zei

ik zou zeggen, knal die Heart of Glass ook op je blog!

Wouter zei

U vraagt, wij draaien...

Behoorlijk absurd momentje trouwens vandaag toen tot me doordrong dat ze een compleet andere tekst aan het zingen waren. Dat krijg je er van als je elke keer doodmoe in de trein uit je werk, langzaam wegdommelend, nog nieuwe muziek tot je probeert te nemen.