11 augustus 2006

Sufjan Stevens


Sufjan Stevens onderbreekt zijn grootschalige project om een album te wijden aan elke Amerikaanse staat. Dit jaar (voorlopig, met de werklust van Sufjan weet je het nooit) dus nog geen echt vervolg op Michigan en Illinois, maar een verzameling liedjes die naar de smaak van de meester uiteindelijk niet goed genoeg waren om een plekje te krijgen op Illinois.

Hoewel drie verschillende versies van Chicago wellicht wat te veel van het goede is, geeft het wel een interessant kijkje in de keuken van Stevens’ liedschrijfkunsten. In tegenstelling tot het totaalalbum Illinois, is The Avalanche geen aaneensluitend geheel, maar dat stoort me geen moment. Enig minpuntje zijn nu echter de instrumentale nummers. Op Illinois waren deze immers een bindende factor, maar aan deze verzameling afvallers voegen ze weinig toe.
De liedjes op The Avalanche zijn echter nog altijd vele malen beter dan hetgeen 99 % van de rest van de muzikanten ons voorschotelt.

Iedereen die genoten heeft van de rijk gearrangeerde liedjes op Illinois doet er goed aan ook dit laatste album snel aan te schaffen. Luisterplezier gegarandeerd!

Sufjan Stevens – The Mistress Witch From McClure (Or The Mind That Knows Itself) (The Avalanche)

Sufjan Stevens - Chicago (Acoustic Version) (The Avalanche)

2 opmerkingen:

Jezus zei

wow een man :|
en nog levend ook :|

Ga zo door!!

Wouter zei

Nou inderdaad, lang geleden...

Het viel me laatst op m'n Ipod ook al op dat er zo weinig mannen op stonden...