18 maart 2007

The Long Blondes Live in Tivoli De Helling

Donderdag weer een avondje lekker dicht bij huis, waar The Long Blondes een avondje muzikaal vermaak in Tivoli De Helling kwamen verzorgen. Het Belgische voorafje Tripoli zorgt voor een prima begin van de avond. Terwijl zangeres Femke erg haar best doet de juiste moves te vinden om haar voorbeeld uit het hoofdprogramma te evenaren, brengt de band een aardig potje rockmuziek ten gehore. Een aardig en onaangekondigd voorafje waardoor de zaal langzaam vol begint te stromen en de stemming er (in ieder geval bij ons) al in begint te komen.

Wanneer The Long Blondes het podium betreden en beginnen te spelen, blijkt echter al snel dat er een behoorlijk kwaliteitsverschil bestaat tussen dit gezelschap en hun voorgangers uit de Vlaamse klei. Alle nummers van debuutplaat Someone To Drive You Home komen voorbij en hoewel er eigenlijk nergens wordt afgeweken van de versies zoals ze op plaat verschenen, blijven de liedjes het gehele concert boeien.

Opmerkelijke verschijning in de band is trouwens Emma, met een kuif waar de meisjes waar ik mee in de brugklas heb gezeten trots op zouden zijn geweest, lukt het haar de hele avond totaal ongeïnteresseerd op het podium te staan. Daarbij vooral niet te veel gebruik makend van haar gitaar en/of keyboards. Zelden zo'n werkeloos bandlid op een podium zien staan.

En dan Kate...... Rock 'n' Roll Goddess...... Rock 'n' Roll on Heels......

Alles wat Emma mist heeft zangeres Kate Jackson wel. In haar sexy outfit speelt ze met het het publiek door haar koele afstandelijke blikken af te wisselen met wulpse dansjes en dito oogopslag. Ondertussen zingt ze daarbij dan ook nog eens de sterren van de hemel. Deze frontwoman zorgt ervoor dat een simpel avondje vol lekkere muziek verwordt tot een waar genot om naar te kijken en luisteren.

The Long Blondes - Giddy Stratospheres (Someone To Drive You Home)

The Long Blondes - Weekend Without Makeup (Someonde To Drive You Home)

Geen opmerkingen: