21 februari 2006

Avond van het Kippenvel: Jens Lekman


Afgelopen vrijdag betrad Jens Lekman in het kader van de Avond van het Kippenvel het podium van de Ekko. Lekman is een innemende persoonlijkheid die op het podium zijn mooie liedjes aanvult met humoristische anekdotes. Het afgelopen half jaar zag ik de man een keer of vijf optreden en telkens weer wist hij met een andere instrumentele bezetting zijn liedjes prachtig kleur te geven. Zo ook in de Ekko, waar hij begeleid werd door een viertal dames (een drumster en een driekoppig blazersensemble) en de immer als een zoutzak op zijn pianokruk hangende Bill Wells.

Hoewel de stem van Lekman af en toen maar moeilijk waar te nemen viel boven het geluid van zijn begeleidingsband, beviel de blazersbezetting van diezelfde band mij enorm. Een nummer als A Sweet Summers Night On Hammer Hill swingde echt de pan uit, terwijl ook de rustiger nummers mooi door de donkere klanken van het koper werden aangevuld. Al met al weer een geslaagd optreden van de Zweedse liedjeskunstenaar!

Lekman is overigens zo vriendelijk geweest een een aantal zeer gelimiteerd uitgebrachte (tour)EP's nu digitaal via zijn website aan te bieden. Hier kan je de liedjes downloaden.

Jens Lekman - A Sweet Summers Night On Summer Hill (Oh Your're So Silent Jens)

Jens Lekman - I Don't Know If She's Worth 900 kr (You Deserve Someone Better Than A Bum Like Me, Australian Tour EP)

2 opmerkingen:

J. zei

En? Had je dit keer bij Jens nog
fotootjes gemaakt met je mobiel? *haha*

Wouter zei

Nee, daar ben ik al enige tijd mee opgehouden. En daar doelt hij ook niet op trouwens...