12 februari 2006

London Calling presents: ArtrockerArtrocker promoot al jaren bandjes uit de Britse underground scene. In samenwerking met London Calling stonden afgelopen vrijdag een aantal van die bandjes op het podium van Paradiso.

De zangeres van Ladyfuzz betreedt het podium in prinsessenjurk en is getooid met een hoogblonde hanekam. Wanneer ze haar keel opendoet, lijkt een referentie aan Nina Hagen op zijn plaats, zeker wanneer ze ook nog eens in het Duits gaat zingen. Haar act met gierende blokfluit maakt het helemaal af. Het zal allemaal heel hip zijn geweest, maar heb in tijden niet zo'n slecht optreden gezien.

De heren van Shitdisco brengen het er heel wat beter vanaf. De stuiterende punkpopliedjes van het viertal uit Glasgow zitten prima in elkaar. Wanneer de gitarist een halfvol bierblikje de zaal intrapt wordt het zelfs nog even gevaarlijk. Wonder boven wonder wordt niemand echter geraakt en eindigt het aan onze voeten bij de bar.

Het hoogtepunt van de avond is het optreden van Kaito. Een jaar of twee geleden had ik al eens eerder een geslaagd concert van ze bezocht in de Ekko, maar vanavond is het nog beter. Het geluid staat ook prima afgesteld, waardoor zowel de stem van zangeres Nikki Colk als het overstuurde gitaargeluid van gitarist Dave Lake optimaal uitkomen.

Kaito - Try Me Out (Band Red)

Zelf een mening vormen? Luister hier naar de betreffende concerten.

Geen opmerkingen: