06 februari 2006

Caesar


Caesar bestaat tien jaar en dat moet gevierd worden! Ter ere van het jubileum verscheen het album Before My Band Explodes, een verzameling grootste hits, b-kantjes, alternatieve versies en niet eerder uitgebracht materiaal. Daarnaast is de band bezig met een uitgebreide tour langs de Nederlandse clubs.

Afgelopen zaterdag was het drietal terug te vinden op het podium van de Ekko, waar ze aantoonden nog steeds één van de leukste liveacts van Nederland te zijn. Caesar is in de afgelopen tien jaar duidelijk op elkaar ingespeeld geraakt, maar dit betekent niet dat het optreden op de automatische piloot wordt afgedaan. Het drietal heeft er duidelijk zin in en het enthousiasme van de band zorgt ervoor dat ook de stemming van het publiek gedurende het concert steeds uitgelatener wordt. De goed opgebouwde set behelst een groot gedeelte van het materiaal van Before My Band Explodes. Wanneer de band na anderhalf uur het podium verlaat en de zaal tevreden achterlaat, moet geconstateerd worden dat Caesar nog lang niet op zijn retour is. Nu maar hopen dat Roald, Marit en Sem dit zelf ook vinden en dat de geruchten over het einde van Caesar snel de kop worden ingedrukt.

Eén van mijn favoriete b-kantjes, afkomstig van de Stellar Road EP, is helaas niet terug te vinden op de recent verschenen compilatie:

Caesar - (Talk About) Tattoos (Stellar Road EP)

2 opmerkingen:

J. zei

Ja, gek dat die er niet opstaat!
Speelden ze het nog wel live?

Wouter zei

Nee helaas! Ook daar kwam het nummer niet voorbij...