07 mei 2006

Marike Jager


Iedere eerste zaterdag van de maand viert het online tijdschrift EZmagazine het verschijnen van een nieuwe editie met een avond in de Oosterkade, waar onder de naam Fourplay akoestische livemuziek ten gehore wordt gebracht.

Gisteravond stond onder andere Marike Jager op het programma, een goede reden dus om het terras te verlaten en binnen aan één van de tafeltjes plaats te nemen voor een optreden van de in Utrecht woonachtige zangeres. De afgelopen jaren heb ik Marike meerdere keren live mogen aanschouwen en dat was tot op heden altijd een enorm succes. Ook gisteravond lukte het haar weer me binnen een paar liedjes compleet voor zich te winnen door middel van haar ongedwongen voorkomen en prachtige liedjes. Waar de liedjes op haar debuut EP Focus soms wat al te gepolijst klinken, lukt het Marike live werderom het kippenvel op m'n armen te krijgen, daarbij op meesterlijke wijze gesteund door Henk Jan Heuvelink op de toetsen. Vanaf 15 mei ligt haar eerste volwaardige album (The Beauty Around) in de schappen, hopelijk weet ze daarop het gevoel van haar optredens zo dicht mogelijk te benaderen.

Na het optreden van Marike (waar we voor gekomen waren) zijn we nog blijven hangen in de Oosterkade om daar ook de optredens van Susan Zeegers en Leaf nog mee te pikken. Susan Zeegers heeft, in tegenstelling tot Marike Jager, een complete band meegenomen om haar liedjes te begeleiden. Hoewel Zeegers ontegenzeggelijk een mooie stem heeft, weet ze met haar vlakke set de aandacht van het publiek echter niet echt vast te houden. De aandacht wordt (in negatieve zin) alleen getrokken door weer een enorme uithaal van haar stem. Inmiddels is onze tafel echter al gevuld met cocktails en calamares, dus daar laten we ons niet door van de wijs brengen.

De dame en heren van Leaf hebben met het bespelen van het publiek geen enkele moeite, mede door het feit dat er vlak voor hun optreden zo'n veertig zeventienjarige vriendinnetjes van de band de kroeg hebben betreden. De vrolijke liedjes en de prachtige stem van de zangeres van het stel zorgen ervoor dat een mooie zonnige dag op een heerlijke manier wordt afgesloten. Jammer genoeg weten ze de strakke manier van spelen waarmee ze het optreden beginnen niet tot het einde vol te houden, waardoor het concert wat al te jolig wordt en uiteindelijk eindigt in een compleet ongepaste cover van Bob Marley. Potentie heeft Leaf genoeg, nu nog de discipline en concentratie om een heel optreden lang te pieken.

Marike Jager - Hide And Seek (Live) (Focus)

Maandag 22 mei is Marike Jager om 22.30 uur (gratis) te bewonderen op het Neude in Utrecht tijdens Festival aan de Werf.

Geen opmerkingen: